Ontzettend dikke ochtend lul vrouw komt heftig klaar

ontzettend dikke ochtend lul vrouw komt heftig klaar

Beste, ik heb sinds 1 dag terug last van mijn midden onderbuik. Ik ben normaal een persoon die niet vaak af gaat. Maar ik heb gister heel veel gegeten en voel me opgeblazen en ben vanmorgen naar toilet geweest en ik had er een beetje moeite met het afgaan.

De pijn is erg wanneer ik mijn buik intrekt dan voel ik het rondom mijn hele buik. Als ik zit voel ik die pijn ook en wanneer ik niet beweeg. Beste Paul heeft u enig idee wat dit kan betekenen? Ik ben 24 jaar… Dank u…. Overigens is het aan een huis arts om uitsluitsel te geven over de oorzaak van je buikklachten. Hallo, Ik heb onlangs een keizersnee gehad.

En heb sinds die tijd heel erg veel last van mijn rechter onderbuik. Beste Paul, als mijn blaas volloopt krijg ik buikpijn net boven mijn schaambeen precies in het midden, dus niet hele buik, echt vervelende pijn waar ik wakker van word, ben 58 jaar, geen pijn bij het plassen, als de blaas leeg is trekt de pijn weg, verder nooit geen buikpijn, wel recent gehoord dat ik zeer vergrote baarmoeder heb, te dikke baarmoederwand en te dik baarmoederslijmvlies, eierstokken zijn al 10 jaar weg, wat denk u?

Ik heb al enige tijd veel pijn in mijn buik. Het is vooral aan de rechterkant. Als ik druk op mijn buik zet doet het ook echt zeer, mijn buik is ook wat boller. Ik ben er ook misselijk bij en dat zit ook hoog. S nachts word ik soms wel eens wakker van de misselijkheid. Enig idee wat het kan zijn? Hallo iedereen, ik ben 22 jaar en ik wil ook even mijn verhaal kwijt.

Sinds een jaar zijn mijn buikklachten erg verergerd. Deze pijn wordt vaak op de dag erger waarbij ik het gevoel heb dat er een hand in mijn buik zit die alles fijnknijpt en ik geen lucht krijg als het ware ik weet dat het raar klinkt, maar het is zo sterke maar vage pijn.

Die onderbuikpijn komt ook een beetje overeen met menstruatiepijn maar dan in hevigere mate en bovendien zit de pijn in hetzelfde gebied als bij het menstrueren en verergert de onderbuikpijn tijdens de menstruatie.

Verder heb ik zo nu en dan ook steken in mijn boven- en onderbuik maar ook soms krampen. Wat betreft ontlasting verloopt deze heel moeizaam, het is soms hard, soms zacht en ik heb vaak het gevoel alsof mijn darmen niet helemaal geleegd worden en ik dus eigenlijk heel de tijd naar de wc moet.

Verder heb ik ook heel veel aandrang om te plassen, maar ik heb geen pijn bij het plassen. Wat verder van belang is, is dat de pijn na het eten vaak verergert het maakt trouwens niet uit wat ik eet, zo heb ik van alles op dat gebied geprobeerd maar niks vermindert de klachten , ik heb daarom ook minder zin om te eten.

Door al deze klachten is er sprake van algehele malaise, ben door alles helemaal uitgeput, vermoeid en heb nergens meer zin in. Aan al deze klachten moet ik wel een hele voorgeschiedenis toevoegen. Dit bleek niet het geval en verder na toediening van pijnstillers werd niks gezien op de echo en ben ik toen de pijn weer weg was gezakt naar huis gestuurd met het gegeven dat het mogelijk ging om ovulatiepijn.

Sindsdien kreeg ik ongeveer 1 keer in de maand heftige pijnaanvallen waar ik het eerder al over had waarbij ik flauwviel en met veel diarree gepaard ging. Uiteindelijk kwamen de aanvallen steeds vaker opzetten en ben ik naar de huisarts gegaan en die stelde meteen de diagnose PDS.

Zo probeerde ik allerlei medicijnen, van psylliumvezels, tempocol tot diclofenac en omeprazal had geen maagzuurklachten , maar niks had effect. Bovendien kreeg ik vorig jaar mei buikgriep waarbij na een week of 2 met medicijnen de klachten weer verdwenen.

Maar sinds afgelopen jaar oktober werden mijn buikklachten weer erger, waarbij ik niet meer van de pijn kon slapen.

Daarom ben ik vorig jaar in oktober doorverwezen naar de MDL-arts. Uit bloed-, urine- en ontlastingonderzoek kwam niks behalve verhoogde leverwaardes, maar deze zijn niet schadelijk en hoefde ik me geen zorgen over te maken, kwam waarschijnlijk door veel alcoholgebruik, inmiddels drink ik al maanden niet meer. Begin mei ben ik hieraan geopereerd waarbij ze een een deel van mijn middenrifspier dus hebben losgemaakt.

Maar na een korte periode na de operatie werd duidelijk dat mijn klachten nog steeds aanwezig waren en eigenlijk nog heftiger waren dan voor de operatie.

Ik gebruikte na de operatie ook oxycodon en macrogol voor de ontlasting. Sinds die operatie ben ik bedlegerig geworden en lig ik grote deel van de dag op bed door de hoeveelheid pijn en klachten. Weer werd bloed- en urineonderzoek gedaan waar niks uitkwam. Vervolgens werd er een MRI-scan gemaakt van mijn boven- en onderbuikbuik maar met name gericht op de dunne darm. Op de MRI werd niks afwijkends gezien.

Vervolgens stelde de MDL-arts de diagnose ernstige PDS en gaf hij me amitryptiline en weer psyliumvezels en moest ik ook hypnotherapie volgen. Dit alles had geen effect. Naast de MDL-arts liep ik nu ook bij de gynaecoloog en die had het idee dat er sprake is van overactiviteit van bekkenbodemspieren en er soort van verzuring plaatsvindt.

Inmiddels loop ik al sinds begin juni bij de bekkenbodemfysiotherapeute en ook zij kan niks doen wat mijn klachten verlicht, bovendien heeft ze mijn activiteit van bekkenspieren gemeten en deze bleek goed te zijn waarop ze me dus ook terugstuurde naar gynaecoloog.

Uiteindelijk besloot de gynaecoloog een diagnostische laparoscopie te doen met vermoeden van endometriose.

En inderdaad ik blijk endometriose te hebben. Zo zat het op mijn blaas en zijn er ook endometriosehaarden in mijn baarmoederhals weggebrand dit verklaart bovendien waarom een tampon inbrengen of gemeenschap voor mij eigenlijk onmogelijk was, maar toen ik 15 was en met deze klachten bij gynaecoloog kwam zei hij dat het soms normaal is bij jonge meisjes en dat het uiteindelijk wel beter wordt, als het allemaal wat minder strak is, toen het toch pijnlijk bleef durfde ik er niet over te praten, want schaamde me en hoopte nog altijd dat het zou verdwijnen.

Verder bleek uit de operatie dat de baarmoeder er verder goed uitzag en ook de rest zag er goed uit, zo ook de darmen en blinde darm. Maar al snel na de operatie waarbij ze dus grote stukken endometriose weg hebben gehaald, bleven mijn klachten aanhouden. Bovendien zei de gynaecoloog dat de plek van endometriose mijn stoelgangpatroon niet verklaart en dat het best zo kan zijn dat naast endometriose ook nog sprake is van PDS.

Maar op dit moment weet de gynaecoloog het ook niet echt omdat mijn klachten fors zouden moeten verminderen na de operatie maar dit niet het geval is.

Ten slotte is uitgesloten of het met operatie te maken zou kunnen hebben zo kwam niks uit urine en bloedonderzoek en reageerde ik niet op morfine. Sorry voor het lange verhaal, maar ik wilde het toch echt even kwijt en ik hoop dat iemand een suggestie of tip heeft wat ik verder kan doen of waar ik aan kan denken aangezien er niks mis lijkt te zijn met de darmen en endometriosehaarden weg zijn gehaald en rest van geslachtsdelen ook goed lijken te zijn en uit bloedonderzoek ook geen infectie of ontsteking naar voren komt.

Misschien zien we iets over het hoofd waar je in eerste instantie helemaal niet aan zou denken of niet meteen zichtbaar is op scans etc.

Hallo, Ik heb een hele voorgeschiedenis aangaande endometriose, hiervoor ben ik 3x geopereerd geweest waarvan eenmaal in Leuven. De operatie duurde 6 uur en ze hebben heel wat gedaan, waaronder eileider weggenomen, 30 centimeter darm verwijderd, blaas en urinewegen schoongemaakt… Kortom een hele lijst. Dit was echter enkele jaren geleden. Ik ken alle klachten en ongemakken die ermee gepaard gaan als geen ander. Recente onderzoeken als controle geven aan dat ik geen endometriose heb momenteel waarvoor ik dankbaar ben.

Mijn menstruatiecyclus is ook enorm verstoord na een spuitje in mijn rug met cortisone. Mijn gynaecoloog verteld me dat dit tijd nodig heeft om op orde te komen.

Dit is al 2 jaar zo. Soms komen ze enkele maanden lang netjes op tijd, kan zelfs een klok erop juist zetten en dan slaan ze ineens 2 weken tot 1 maand over. Dit was nu het geval geweest. Mijn laatste menstruatie was 6 mei en nu pas sinds enkele dagen ben ik weer ongesteld.

Maaaaar… ik heb nu echt zeer vreemde buikpijnen en diarree, soms krampen in darmen, dan weer in mijn zijde en rug zoals je hebt bij ovulatie en dan weer zeurende aanhoudende steken ongeveer ter hoogte van rechter lies. Dit is nu al 3 dagen zo. Hallo… Ik heb al een paar maanden dat het beneden een beetje ruikt waarvan ik dacht mijn pH-waarde is niet goed… Nu heb ik ook al een tijdje dat ik stekende pijn krijg in mijn onderbuik in het midden en vaak misselijk heb zwangerschapstest gedaan niet zwanger… Kan pas over tijdje bij huisarts terecht is op vakantie en wil bij een vrouwelijke mocht er wat onderzocht moeten worden….

Wanneer pijn verergerd moet ik naar het toilet, hier heb ik diarree slijmerig , maar een gevoel of ik moet persen en nog wat ontlasting vastzit. Beste, Deze morgen opgestaan met hevige pijn onder mijn navel. Mijn regels kunnen het niet zijn want heb ze juist gehad. Lijkt precies ook dat ik een knoop heb onder mijn navel. Straalt ook een beetje uit naar mijn linkerheup.

Meestal duid pijn onder de navel bij een vrouw op problemen met blaas of baarmoeder. Zie voor meer informatie eventueel dit artikel over pijn rondom het schaambeen …. Goedendag, Ik ben een meisje van 17 jaar oud. Een paar maanden geleden had ik ondraaglijke pijn in mijn onderbuik en rond mijn navel.

De dokter heeft mij toen doorverwezen naar de spoedeisende hulp aangezien hij dacht dat ik appendicitis had. Dit was het uiteindelijk niet. Ik heb 2 weken in het ziekenhuis gelegen en allerlei testen werden gedaan colonoscopie, bloedonderzoek, echografie, volledig gynaecologisch onderzoek, scans… allemaal zonder resultaat.

Ik werd teruggestuurd met de diagnose spastische darmen. Na 2 weken waren alle klachten weg en ging alles terug gelijk het moest gaan.

Nu zit ik met ongeveer hetzelfde probleem. Ik heb terug enorme pijn in de onderbuik, maar vooral linksonder. Het voelt alsof iemand met zijn hand in mijn buik gaat en alles bij elkaar knijpt. Dit voelt als een zeer stekende pijn. Ik ben nog niet naar de dokter geweest omdat ik bang ben dat ze alweer niets gaan vinden.

Kan iemand me helpen of heeft iemand dit ook al eens ervaren? Beste Alycia, Een probleem met eileider of eierstok lijkt me het meest voor de hand liggend, maar ik begrijp dat dit reeds is uitgesloten… Je hebt het over volledig gynaecologisch onderzoek, maar mag ik vragen wat men precies heeft onderzocht en middels welke methode? De pijn die je beschrijft, zou overigens ook kunnen duiden op nierkolieken door toedoen van een vastzittende niersteen in een urineweg.

Al zit de pijn daar wel relatief laag voor… Straalt de pijn uit naar omliggende weefsels? Ervaar je weleens pijn bij het plassen? Persoonlijk zou ik echt teruggaan naar de huisarts! Dat je klachten na een paar maanden plots weer terug zijn, lijkt me namelijk geen goed teken.

Heel veel sterkte en beterschap toegewenst! Goedenavond, heb ook last linker kant van mijn buik trekt door naar mijn zij en mijn gehele linker been. Ben ook sinds een week continu misselijk. Dacht misschien een blaasontsteking dus urine naar de dr gebracht. Ben dinsdag terug gebeld dat de urine schoon was. Ik gaf wel aan dat mijn darmen goed aan het rommelen zijn en niet heel veel ontlasting heb. Het zou een spastische darm kunnen zijn.

Ik wordt zo moe van de misselijkheid en de uitstraling naar mijn been. Heeft iemand hier ervaring mee? Deze onderbuikklachten zouden bijvoorbeeld te maken kunnen hebben met endometriose, maar dat is niet met zekerheid te zeggen zonder specialistisch onderzoek door een gynaecoloog. Ik heb last gehad 2 dagen terug van diarree. Maar heb geen idee met welke aanleiding. Nu heb ik de nacht daarop weer last van een moeilijke vertering.

Pijnlijke darmen ook en heb het gevoel dat maar een deel van de stoelgang weg kan. Hoe kan je dit verbeteren??? Heb wel vaker last van obstipatie…. En aambeien kunnen op hun beurt weer het ontlastingspatroon negatief beïnvloeden, waardoor de verstoppingsklachten erger worden. Beste Paul, Ik heb sinds een week pijn in de onderbuik.

Zit vooral rechts, onderaan. Soms zit de lage buikpijn ook links. Plassen doet geen pijn. Ik ben naar de huisarts geweest, hij vindt geen constipatie, en ook de darmen klinken normaal.

Ik moet nu even afwachten en ondertussen ontstekingsremmers nemen. Wat zou dit kunnen zijn? Beste Wendy, Ervaar je wel pijn, problemen of eigenaardigheden bij het ontlasten? Zo ja, dan zou er sprake kunnen zijn van een darmontsteking of darminfectie… En —ik weet niet hoe oud je bent— ervaar je een afwijkende menstruatiecyclus of extreem pijnlijke menstruatie? In dat geval zou er sprake kunnen zijn van een ontsteking of infectie nabij baarmoeder, eierstokken of eileiders… Hoe heftig is de pijn die je ervaart op een schaal van 1 tot 10?

Kun je aangeven of de pijn meer vanuit je darmregio of juist mee vanuit de baarmoederregio komt? Voor aanknopingspunten kun je desgewenst de reacties onder de volgende artikels doorbladeren:. Er is absoluut geen directe reden om bang te zijn, maar ik wil enkel aangeven dat altijd de mogelijkheid bestaat op een blindedarmontsteking, de ziekte van Crohn, een baarmoederhalsontsteking of een andersoortig probleem waar je maar beter zo vroeg mogelijk bij kunt zijn.

Dus het uitproberen van de ontstekingsremmers lijkt me prima, maar als dit niet voldoende of niet blijvend helpt, dring dan aan op een verwijsbrief. Hi Paul, Ik heb zo af en toe pijn aan de rechterzijde van mijn onderbuik. Vanavond had ik het weer. Een enorme stekende pijn, ik kon niet meer opstaan van de pijn. Bij het omhoog brengen van mijn armen kwamen mijn ellebogen niet hoger dan mijn schouders en kon ik alleen maar kort naar adem happen.

Als ik diep in wilde ademen, leek het alsof iemand met een mes in mijn onderbuik zat te klieren. Kan je mij vertellen wat dit kan zijn, en wat jouw advies is? Hoe laag bevond de pijn in je onderbuik zich precies? Dit klinkt mogelijkerwijs als een vastzittende galsteen of een middenrifbreuk , maar uitsluitsel hieromtrent kan ik je helaas niet bieden.

Ben je er al mee langs de huisarts geweest? Mijn vader had hevige pijn in zijn linker onderbuik, en dat bleek een darmontsteking te zijn. Een darmontsteking ontsteking van het darmslijmvlies is inderdaad een veelvoorkomende oorzaak van lage buikpijn oftewel pijn in de onderbuik. Weet je van welk soort darmontsteking sprake was? Zo onderscheidt men onder meer: Beste Tessa, Over pijn in het stuitje —al dan niet door toedoen van een langdurige darmverstopping— vind je op Gezondr enorm veel informatie.

Zie ook de volgende artikels en de honderden reacties daaronder:. Hopelijk heb je er iets aan… Mochten je staartbeenklachten aanhouden, ga er dan bijtijds mee langs de huisarts!

Heel veel sterkte en beterschap toegewenst… Groeten, Paul. Kan af en toe niet eens staan. Dit had ik de vorige menstruatie ook. Kan ik hier wat aan doen? Wat kan dit veroorzaken? Kan me niet herinneren dat ik dit eerder heb gehad.

Ik ben wel een paar maanden geleden gestopt met de pil. Maar de vorige keer dat ik hiermee stopte had ik niet deze pijn. Ik heb al een hele tijd last van pijn in het midden van mijn onderbuik. Het lijkt soms wel alsof er een touwtje strak omheen zit. Meestal is het als ik lig.

Als ik in beweging ben of zit heb ik soms steken of een drukkende pijn. Dit zou kunnen duiden op endometriose. Ben je al eens langs de huisarts geweest met deze pijnklachten in je onderbuik? Ik ben niet zo een dokterganger. Moet ik hiermee wel naar een dokter gaan of is er iets anders tegen te doen wat ik hoe dan ook kan proberen? Nee, helaas is daar eigenhandig niets aan te doen. Hiermee zul je dan ook echt langs de dokter moeten.

Overigens is het geenszins zeker dat er sprake is van endometriose, maar ook om uitsluitsel te krijgen over de exacte oorzaak van de pijn in je onderbuik lijkt me een doktersbezoek een vereiste.

Hoe is de cyste van Nuck cyste in het kanaal van Nuck gevonden en gediagnosticeerd? Over het algemeen veroorzaakt een dergelijke cyste vooral pijn in de liesstreek. Men dacht aan een liesbreuk. Ik heb zeker steken in de liesstreek waar ook een verdikking zichtbaar en voelbaar is , maar voel me ook misselijk en heb een zekere onderbuik rond navel. Dus zeker niet uit de buurt van de liesstreek. Ze komen meestal aan het licht tijdens een liesbreukoperatie en worden dan direct ook weggenomen , dus wellicht komen ze vaker voor dan we weten, maar blijven ze in veel gevallen onopgemerkt zolang ze pijnloos voorkomen.

Of ze worden niet altijd correct gediagnosticeerd… Tot welke hoogte de pijn van een dergelijke cyste precies kan doortrekken of uitstralen, durf ik niet te zeggen. Maar ik zou denken dat je de pijn toch echt onder de navel zou moeten verwachten. Ik zou je willen aanraden om meer duidelijkheid te verkrijgen door je artsen hieromtrent in te lichten. Ik heb al iets langer dan een jaar hevige pijn in mijn onderbuik vooral links, bij inspanningen verergert de pijn naar links boven of het middenrif, de pijn is het ergste als ik opsta en na maaltijden.

Ik heb hele dag door het gevoel dat ik grote boodschap moet doen en de pijn word erger en de dokters vinden het niet. Ik hèb nu al 4 weken pijn in mijn onderbuik en hèb er ook vreselijk last van daarbij heb ik ook zweetaanvallen en dat mijn mond steeds volloopt met vocht al met al belemmerd het mij in het dagelijkse leven. Niet pijnlijk of zo..

Kan dit toch de darm zijn? Ik heb op dit moment erg pijn aan de linkerkant kant van me buik en dat heb ik vaker. Het komt en t gaat heb een echo gehad en toen is er gezegd dat ik te veel lucht in me darmen heb en merk dat ik een dikke buik heb gekregen en ik woon nu in Portugal en als ik over een tijdje weer in Nederland ben dan laat ik me weer goed onderzoeken want het voelt niet goed en t is geen blaasontsteking want ik weet hoe dat voelt goede tips en zo zijn zeker welkom!

Hallo, ik ben Tamara, 34 jaar ondertussen. Ik loop al sinds mijn dertiende met hevige buikpijn rond. Toen ik 13 was had ik zo 4x per jaar een hevige pijnaanval in de buik met hevige steken onderaan rechts gecombineerd met darmkolieken.

Werd dan telkens opgenomen op de spoedafdeling. Werden verschillende onderzoeken gedaan, CT, RX, echo, gastroscopie, colonscopie en dergelijke. Altijd werd er aan een blindedarmontsteking gedacht, maar na verder onderzoek bleek dit nooit het geval. Ik kreeg dan enkele baxters tegen de pijn en na 24 uur was de pijn onder controle en werd ik dan naar huis gestuurd zonder ooit te weten wat er aan de hand was. Toen ik 15 was ging ik op uitwisselingsproject naar Noorwegen en ook daar kreeg ik hevige buikpijn.

Ik werd opgenomen in het ziekenhuis met 40 graden koorts en er werd dadelijk een laparoscopie uitgevoerd. Resultaat was een buikvliesontsteking. In de jaren hierna bleef ik steeds die hevige krampen hebben en die steken rechts onderaan. Steeds terug opnieuw naar het ziekenhuis om onderzoeken laten te doen in de hoop te vinden wat er aan de hand was. Helaas, mijn ontstekingswaarden in mijn bloed waren steeds verhoogd maar daar konden ze verder niks mee. Toen ik voor de 2de keer een colonscopie liet doen, besloot de dokter dan maar om het te wijten aan prikkelbare darmsyndroom in combinatie met stress.

Iets wat alle dokters blijkbaar zeggen als ze de ware oorzaak niet dadelijk kunnen vinden. Jaren heb ik de pijn proberen te verbijten met de pijnstillers die ik hier liggen had tot dan in was ik al 32 jaar niet meer kon van de pijn en continue buikkrampen had die maar niet voorbij wilden gaan.

Ook toen hebben ze een laparoscopie gedaan om te kijken of ze het probleem konden vinden. Al die jaren, hebben ze bij mij eigenlijk alleen maar onderzoek gedaan naar maag en darmen, terwijl er bij een vrouw zoveel meer in de buik ligt. Ik dacht eindelijk geholpen te kunnen worden na de diagnose die ik kreeg in juli Tijdens de laparoscopie hadden ze endometriosehaarden weggebrand en mij dan gezegd dat ik aan de hormonen moest gaan.

Mooi niet, ik wou geen rommel in mijn lichaam. Twee weken na deze operatie had ik terug dezelfde pijnen als ervoor. Dus besloot ik om naar een ander ziekenhuis te gaan. Daar deden ze onderzoek om te kijken of al de endometriose daadwerkelijk weg was en wat bleek… Ik had diep infiltrerende endometriose dus diep in het bekken en zo ver waren ze tijdens de kijkoperatie niet gaan kijken. Dus kwam ik op een wachtlijst te staan van 6 maanden om dan een grote operatie te ondergaan waarbij alle endometriose zou weggehaald worden.

Tijdens deze ingreep kreeg ik stents geplaatst in de urineleiders waardoor ik 1 week na de operatie terug op de spoedafdeling lag met niercrisissen veroorzaakt door de stents. Deze werden er dan met spoed terug uitgehaald en 24 uur later was ik verlost van de nierkolieken. Terwijl de stents in mijn lichaam zaten moest ik een bepaald medicijn nemen tegen de pijn van de stents oxybutynine , dat is een medicijn dat als bijwerking heeft dat het je darmen stillegt.

Maar dat vertellen ze je er niet bij natuurlijk. Dus nog een week later lag ik weer op de spoed, helemaal geconstipeerd. Werd ik naar het toilet gestuurd met een lavement dat ik mezelf moest toedienen. Ben bijna flauwgevallen op het toilet want zat ook nog eens met een fissuurtje in het rectum. Na dit allemaal weer ondergaan te hebben ben ik een aantal maanden krampvrij geweest maar de hevige steken die bleven. Zij verwees me op haar beurt dan weer door naar een maag-darmspecialist.

Die dacht dat ik met een darmobstructie zat en liet weer een CT-scan en een RX-scan nemen. In mijn bloed waren de ontstekingswaarden ondertussen torenhoog en mijn urine was ook niet in orde. Hier hebben ze verder niets mee gedaan. De maag-darmspecialist stuurde mij op zijn beurt door naar de uroloog, want misschien had ik wel heel kleine niersteentjes.

Er werd een scan gemaakt en de uroloog verzekerde mij dat ik geen nierstenen had. Die stuurde mij op zijn beurt dan weer terug naar de gynaecoloog. Wat vertelde diezelfde gynaecoloog van de vorige keer mij nu?! Ik heb de beelden van je operatie nog eens bekeken en zie inderdaad wel dat je onderaan rechts een klein gaatje hebt in je buikvlies en het zou misschien kunnen dat daar soms een stuk darm in komt vast te zitten.

Ik dacht dat ik van mijn stoel viel. Waarom zei ze dat de vorige keer niet?! En waarom heeft ze dat gastje dan niet dichtgemaakt terwijl ik daar toch op de operatietafel lag?! Haar antwoord… Ik dacht niet dat dit voor zulke problemen zou gaan zorgen. Dus in oktober werd ik terug geopereerd om dat gat dicht te maken. Mijn buikvlies werd hierover getrokken en er werden vergroeiingen van eerdere operaties weggehaald.

Een week later had ik weer diezelfde pijn. Mijn vertrouwen in dat ziekenhuis was totaal verloren en daarom besloot ik om naar een ander ziekenhuis te gaan. Ik maakte dadelijk een afspraak bij een abdominaal chirurg om zijn mening over dit alles eens te vragen en ook hij vroeg een CT-scan aan van de buik.

Op die scanner was te zien dat mijn rechter stuk dikke darm omhoog gekruld lag in plaats van naar beneden, en dit zou weleens de oorzaak kunnen zijn van al mijn ellende. Op dit ogenblik ben ik ook al in behandeling in de pijnkliniek, ook bij een psycholoog voor het geval dat als dit stuk dikke darm zou verwijderd worden en ik nog steeds pijn zou hebben, ik er al op voorbereid ben.

Want zeggen zij, als je al zo lang last hebt van chronische buikpijn, dan is de kans klein dat je er ooit volledig vanaf zal geraken. Maar ik zou al blij zijn met een beetje minder pijn. Dat ik niet over de grond meer hoef te kruipen van de pijn. Eerder dit jaar kreeg ik na onophoudelijk veel pijn aan mijn heupen dan ook nog eens de diagnose ziekte van Bechterew. Is een vorm van reuma waarbij je gewrichten gaan ontsteken en daarna verbenen waardoor je steeds minder beweeglijk word en dat op mijn nu 34e levensjaar.

Blijf ervoor vechten om je diagnose te krijgen en laat je nooit naar huis sturen met de boodschap dat het wel van de stress zal zijn. Blijf in jezelf geloven…. Beste Tamara, Je klachten doen mij zeer sterk denken aan koliekpijnen die meestal het gevolg zijn van nierstenen of galstenen.

In combinatie met je verhoogde ontstekingswaarden, zou ik geneigd zijn te denken aan vastzittende galstenen nabij galblaas, alvleesklier of lever. Ik snap dat er reeds meerdere scans zijn gemaakt, maar stenen worden nog weleens over het hoofd gezien, omdat de zichtbaarheid ervan nogal afhankelijk is van de exacte stofsamenstelling.

Ik lees dat je klachten ook al op stress en PDS zijn gegooid, maar dat zou ik in jouw geval ook niet te serieus nemen. De verhoogde ontstekingswaarden kunnen voor zover ik weet niet kunnen worden verklaard door een darmkronkel.

Endometriose zou hiervoor wel een verklaring kunnen zijn, maar als je ontstekingswaarden sinds het succesvol weghalen van de endometriosehaarden nog altijd verhoogd zijn, zou ik ook hier mijn twijfels bij trekken… Zijn je galwegen en alvleesklier al eens uitgebreid onder de loep genomen? Zie eventueel ook de talloze reacties onder de volgende artikels:. Hoi, Ik ben 20 en heb sinds een maand een spiraaltje en kreeg 2 dagen na het zetten van het spiraaltje extreme steken in mijn buik.

Ben vanmiddag bij de huisarts geweest voor controle van het spiraaltje en daar was alles goed mee. De ene dag is de pijn niet erg, de andere dag iets erger en meestal is de pijn niet meer te houden. Ik moet over 6 weken terug naar de huisarts maar de pijn is bijna niet te houden. Als je op mijn buik drukt doet het geen pijn, het komt echt puur van binnen uit. Ik moet vaak ook echt stil staan omdat ik niet meer kan lopen.

Iemand enig idee wat dit kan zijn? Ik wil er echt heel graag vanaf! Wat goed dat je de moed niet hebt opgegeven en fijn dat je je verhaal zo duidelijk en optimistisch op dit forum deelt. Ik heb nu sinds enkele maanden problemen onderin mijn buik.

Tijdje bloed gehad bij de ontlasting, diarree te pas en te onpas. Er zijn kweekjes gemaakt, hier is niets uitgekomen. Echo en colonoscopie gehad ook hier komt niks uit. Sinds een aantal weken is het bloed in de ontlasting niet meer voorgekomen, echter heb ik steeds vaker een krampend, pulserend, weet niet hoe ik het precies moet omschrijven gevoel aan de rechterkant van de onderbuik.

Ik heb ook het gevoel of er iets zit. Zo snel als het komt, zo snel is het ook weer weg. Volgens de huisarts werd dit veroorzaakt door een spier. Hiervoor ben ik bij een therapeut geweest, maar volgens haar klopte dit niet. Welke waarden heeft men in de feceskweekjes geprobeerd te achterhalen?

Heeft men ontstekingsindicatoren gemeten en wat waren de exacte cijfers? Heeft men ook bloedwaardebepalingen uitgevoerd? Ik zal eerlijk zeggen dat ik het niet weet wat hij heeft laten onderzoeken in het feces. Bloed is gecontroleerd op ontstekingswaarden, deze waren niet aanwezig. Tijdens de colonoscopie zijn er een paar biopten afgenomen, zonder negatief resultaat. Hoi allemaal ik heb ook een vraagje. Ik heb menstruatiepijn en last van mijn onderrug wat zou het kunnen zijn heb daar anders nooit last van gehad zou het kunnen dat ik zwanger ben of zo het rare is gewoon dat ik 2 a 3 weken geleden mijn menstruatie heb gehad en na mijn maandstonden heb ik zo een felle pijn aan mijn onderbuik en onderrug alsof ik mijn maandstonden terug moet krijgen boven dit allemaal verlies ik ook witte afscheiding wie kan me helpen moet ik naar de dokter of niet?

Ik ben een jongen van 18 ik heb sinds eergisteren buikkrampen in mijn onderbuik en pijn in de blaas herkent iemand dit? Ik heb om de andere maand blaasontsteking word het zat steeds weer een antibioticakuur, is er geen oplossing? Hoi, Ik heb dit ook gehad. Ik heb toen fysiotherapie gehad om mijn bekkenbodemspieren te trainen en te leren ontspannen.

Sindsdien heb ik er bijna nooit meer last van! Hoi joke ik had dit ook jarenlang! Ik slik nu elke dag D-mannose essentiële suiker en weg blijft de blaasontsteking! Hallo, Ik heb pijn net boven mijn schaamstreek het lijkt veel op blaasontsteking maar dat is het dus niet heb ook geen constante pijn het is heel zeurderig en irritant als ik erop druk voel ik wel een pijnscheut vanmorgen trok het naar de rechterkant van mijn buik maar heeft maar uurtje geduurd wat zal dat kunnen zijn?

Zoals je hierboven kunt lezen, kan pijn in de onderbuik worden veroorzaakt door een legio aan gezondheidsproblemen. Hoi Paul, Heb al enkele maanden last van mijn onderbuik links. Verder heb ik daar ook het gevoel dat het stralende pijn is die koud aanvoelt. Heb 2 maanden geleden een echo gehad van mijn balzak omdat ik dacht dat het daar vandaan kwam. Hier kwam niets bijzonders uit. Wat zou dit kunnen zijn. Ik heb al langere tijd af en toe pijn in de onderbuik rechts.

Vanaf de navel tot aan de lies. Meestal steken en soms ook bij de toiletgang veel pijn. Nu heb ik dagelijks pijn en als ik op mijn buik druk voel ik links niks maar rechts wel allerlei bulten. En het doet pijn als ik erop druk. Het is een stekende pijn die nu echt continu doorzeurt. Verder merk ik dat ik de laatste tijd erg warm ben, veel zweet en kortademig ben.

Ook lopen en fietsen gaat moeizaam, mijn knieën lijken van blubber… Soms ben ik duizelig en mijn eetlust is minder. Ik val echter niet af en mijn buik is continu aan de gezwollen kant. Wat kan dit zijn? Dit kan van alles zijn, maar doet in ieder geval denken aan een ontstekingsreactie… De exaxte onderliggende oorzaak is aan de hand van je verhaal moeilijk te peilen.

Wellicht endometriose of endometritis… Misschien een blaasontsteking of nierbekkenontsteking… Een liesbreuk zou ook kunnen. De bulten die je beschrijft zouden opgezette lymfeklieren kunnen zijn. Persoonlijk zou ik hier absoluut zo spoedig mogelijk mee langs de huisarts gaan. Hoi iedereen, Ik moet even mijn verhaal en vragen kwijt.

Ik ben een vrouw van 26 jaar en heb al een half jaar lang last van steken in mijn onderbuik. Aanvankelijk dacht men aan een blindedarmontsteking. Na een korte opname en testen bleek dit niet gegrond te zijn. De steken bleven echter aanwezig en begonnen uit te stralen naar mijn lies en onderrug.

Na een consultatie en laparoscopie door de gynaecoloog bleek ik inderdaad een lichte vorm hiervan te hebben. Nog geen week na de operatie kwamen de klachten weer terug. Tijdens een controle afspraak zei mijn gynaecoloog dat hij het even wilde afwachten en mij pas binnen 3 maand terug wil zien voor een herevaluatie. Vandaag de dag overleef ik op 2 paracetamol per dag, 3 maand is voor mij dus heel lang. Nu vertelde de gynaecoloog dat hij tijdens de kijkoperatie opmerkte dat mijn baarmoeder rechts ligt i.

Dit is te wijten aan een aangeboren aandoening waardoor de ophangbanden van baarmoeder aan het bekken, rechts aanzienlijk korter is. Nu merk ik meer en meer dat het vrijen niet aangenaam meer is en ik zelfs pijn voel in de gebieden waar ik de steken ervaar. Dit is zowel rechts als links maar rechts blijft toch meer gevoelig.

Wat houdt die pijn nu in? Wel, het is een constant zeurende pijn rechts in de onderbuik met venijnige steken, zowel links als rechts, waarbij ze uitstralen naar mijn lies, onderrug en schaambeen. Daarnaast heb ik na het vrijen bloedverlies. De gynaecoloog gaf aan dat dit inderdaad misschien de oorzaak van de pijn kan zijn en zou dit kunnen oplossen via een laparoscopie en de rechter band doorknippen en verlengen.

Ik heb sinds een jaar een vaste vriend en was daarvoor amper seksueel actief wat kan verklaren waarom ik de klachten nu pas heb. Ik vind echter niks terug over degelijke aandoening, enkel een gekantelde baarmoeder is bekend. Ik las ook dat die aandoening pijn kan geven tijdens het vrijen omdat de penis telkens op de baarmoederhalsmond stoot.

Nu heb ik echter wat vragen. Herkent iemand zich in mijn verhaal? Heeft er iemand ook al een operatie aan de ophangbanden ondergaan zonder een baarmoederverzakking of verwijdering? Is het überhaupt mogelijk dat de penis van mijn vriend tegen mijn baarmoederhalsmond stoot en de pijn veroorzaakt?

Ik hoop echt dat iemand mij kan helpen, want ikzelf ben op dit moment radeloos. Hoi Tessa, Ik las je verhaal en ik heb hier precies ook last van zulke pijn in de onderbuik, alleen bij mij zijn ze er niet achter wat ik heb, hoe kan ik dit aan vragen bij mijn gynaecoloog? Of hoe heb jij dit vol gehouden want pijnstillers helpen niet meer bij mij. Dag Paul, ik ben een vrouw van 26 jaar en ik kamp zoals vele lotgenoten op dit forum met steken in de onderbuik. De pijn is aanwezig van april Aanvankelijk werd gedacht aan blinde darmontsteking hevige pijn rechtsonder navel , na korte ziekenhuisopname en tal van onderzoeken echo, CT scan met contrastvloeistof, bloed… naar huis gestuurd met maag darm infectie.

Nog een week goed ziek geweest maar daarna was ik klachtvrij. Nu moet ik zeggen dat de steek er altijd is geweest maar veel minder hevig. Na een paar weken begon er meer een zeurende pijn waarbij er af en toe een venijnige steek bij zit. De steek varieert van locatie: Ik weer naar de huisarts, weer urine en bloed.

Toen werd er gedacht aan de nieren omdat er zwarte puntjes in mijn urine zat en witte bloedcellen. Na mijn urine op kweek te zetten en mij antibiotica te geven, bleek daar toch het probleem te zitten. Na weer een bezoek aan de huisarts werd ik doorverwezen naar een gynaecoloog voor vermoeden endometriose. Een laparoscopie later en inderdaad er zijn endometriosehaardjes gevonden en behandeld.

Na nog geen week kreeg ik weer dezelfde klachten. De gynaecoloog wil nog even afwachten 3 maanden! Ik terug naar de huisarts, deze keer een doorverwijzing naar een darmspecialist voor een colonscopie.

Daar ben ik nu net van terug en helaas, weer niks gevonden. Ik begin echt ten einde raad te geraken. Ik neem 2 paracetamol per dag om de dag door te komen, ik val soms flauw van de pijn en ben vaak misselijk. Ik hoop echt dat u of iemand anders mij advies kan geven want ik ben aan het einde van mijn latijn. Nu moet ik nog zeggen dat er tijdens de operatie werd opgemerkt dat mijn baarmoeder rechts ligt niet gekanteld!

Een van mijn banden is aanzienlijk korter waardoor ze meer rechts ligt. Dit is nog een piste waar ze verder mee willen. Een andere piste betreft een scheurtje in mijn buikwand of spier. Op zich vind ik dit maar raar, aangezien mijn pijn zich verplaatst en niet op 1 plek blijft. Verder moet ik nog zeggen dat de gemeenschap met mijn man vrij pijnlijk is.

Ik bloed ook elke keer daarna een beetje. Zou dit er iets mee te maken kunnen hebben? Of omdat mijn baarmoeder anders ligt en daardoor misschien ook mijn baarmoedermond? Zoals u na dit relaas kan opmerken, ik ben ten einde raad. Hopelijk kan u mij iets adviseren of zelf helpen. Oh ja ik ben ook getest op chlamydia en dat was negatief. Ik wil ook even mijn verhaal kwijt. Ik kreeg twee weken geleden tijdens mijn werkzaamheden een vreselijke pijnaanval in mijn linker onderbuik een soort stekende pijn, wat daarna afzakte en als een weeïge gevoel bleef terugkomen, waar ik nu nog steeds na twee weken last van heeft.

Ik ben dan ook gelijk na mijn werkzaamheden doorgegaan naar de huisarts die ik vanaf mijn werk inmiddels had gebeld, of die nog een plaatjes had, na mijn werktijd, eigenlijk zat die al vol, maar werd er als een spoedje tussen gezet, en kon er dan ook redelijk snel bij terecht.

Bij mijn huisarts aangekomen, kreeg ik een onderzoek, en moest aangeven waar de pijn zicht bevond, na wat drukken en voelen aan mijn buik, vertrouwde mijn huisarts het niet zo, en ging gelijk de dienstdoende arts van de spoedeisende hulp bellen, waar ik gelijk naartoe moest.

Daar aangekomen werd er ook wat onderzoeken gedaan, gesproken met een arts over mijn klachten. Ik heb vijf dagen in het ziekenhuis gelegen, en in die vijf dagen heb ik alleen maar continu laxeermiddelen en klysma toegediend gekregen, waar ik nauwelijks op reageerde… Er werd verders niets ondernomen, alleen dan dat ze een prikje in mijn vinger kwamen geven voor mijn suikerwaarde te bekijken want die waren omdat moment ook wat aan de hoge kant en ondanks dat die antibiotica zijn werk niet deed, kreeg ik tot mijn grote verbazing toch nog die tabletten antibiotica, want ik moest toch die kuur afmaken volgens hun, maar het heeft ook na de gehele kuur gedaan te hebben totaal niet geholpen of aangeslagen.

Het zijn geen heftige steken meer, maar meer een weeïge gevoel, dan komt het even wat meer op zetten, en ebt daarna langzaam weer wat af, maar helemaal weg is het niet en nog steeds niet op de dag van vandaag ook nog steeds niet. Ik heb in die week die ik net thuis was na ontslag van het ziekenhuis, wel 3x flinke koorts aanvallen gehad… Het was elke keer met pieken en dalen, dag of twee ging het goed, en dan kwam het weer de koorts… Ik heb hier door wel het ziekenhuis opgebeld en verteld wat er aan de hand was, ik kon dan afgelopen maandag na vorige week donderdag gebeld te hebben dan eindelijk hiervoor terecht bij afdeling Polikliniek Chirurgie, en dan krijg je een assistent van een chirurg die op dat moment op vakantie is… Die assistent stuurde mijn naar het lab voor nogmaals een bloedonderzoek en moest weer urine inleveren omdat ze die even op kweek wilde zetten dit alles heb ik zelf onderhand om moeten smeken, of ze ook a.

Beste Jacqueline, Ik heb je verhaal behoorlijk geredigeerd qua spelling, zinsbouw, punctuatie e. In jouw situatie zou ik een second opinion aanvragen bij een andere internist om de oorzaak de pijn in je onderbuik te achterhalen… Heel veel sterkte toegewenst! Hallo, Ik ben al 4 weken ongesteld eigenlijk bijna 5 week komt door prikpil en ik heb ook steken midden in onderbuik rechts en links in onderbuik. Ook ben ik misselijk en heel erg moe.

Heb ook darmklachten, ze kunnen alleen niets vinden terwijl ik wel klachten heb. Hallo hier een bericht vraag ik ben 80 jaar en heb al zeker 30 jaren en nog langer pijn in de buik, eet er naar van alles niet veel broccoli en bloemkool zou zeer slecht zij er voor..

Maar het zijn ook de zenuwen die het doen ben er al overal voor geweest, maar niemand kan zeggen wat het is. De huisarts zegt dat het Prikkelbare Darm is.. En ik denk dat hij ook nog gelijk heeft ik sluit nu de groeten Annie 15 februari Prikkelbare Darmsyndroom is een stempel die je opgedrukt krijgt als doktoren de oorzaak van darmklachten niet kunnen achterhalen.

Ik heb sinds een maand of 2 ongeveer 2 keer in de week last van een drukkende pijn in de onderbuik afwisselend tussen links en rechts. Als ik tegen druk geef wordt de pijn verlicht. Ben 3 maanden geleden begonnen met de prikpil en sindsdien ook seksueel actief met dezelfde persoon. Beste , Paul Ik heb de laatste tijd last van pijn in de onderbuik links , het gevoel als krampen , het is meestal als ik te veel heb gelopen , weet niet precies hoeveel km ,maar ik maak er wel zorgen om.

Trouwens de pijn blijft meestal 2 dagen voordat het weg gaat. Echter duurt dit nu al drie weken en gaat het deze keer gepaard met fikse pijnscheuten links, erg laag onderin de buik. Ik begin er nu letterlijk en figuurlijk flauw van te worden. Vorige maand was ik 2 of 3 weken te laat met ongesteld zijn misschien wel door stress , maar anyhow: Hallo lichaam, is er nou iets aan de hand of niet? Hak een knoop door. En de allerergste dingen zijn natuurlijk ook nog sneaky, kanker doet niet plotseling mokerveel pijn of zo.

Moet ik hier iets mee, of gewoon aankijken? Of gewoon een stempel hypochondrie aanvragen? Persoonlijk denk ik altijd: Als je je zorgen maakt, bel dan even met de huisarts assistent e ; die is opgeleid om in te schatten of je het beste een afspraak kan maken, naar het vrij spreekuur kan kan komen, of nog een paar dagen of weken moet aankijken. Hallo, ik heb nu bijna 2 jaar pijn in mijn onderbuik links. Als ik er op duw doet men darm pijn. Soms straalt de pijn naar men bovenbenen of heupen.

CT scan van abdomen wees niets abnormaal aan en verder goede bloedwaarden en geen bloed in stoelgang. Zelfs de PSA van de prostaat is gecheckt. Er zijn dagen dat de pijn minder is maar weg is het eigenlijk nooit.

Ik ben zeker al 10 keer bij dokters, darmmasseurs enz geweest maar altijd blijft de zeurende pijn. Heeft u nog een idee wat er aan de hand kan zijn behalve spastische darm? Soms breid de pijn uit naar het midden of rechts van de onderbuik en trekt daarbij ook naar men onderrug.

Ik zou graag willen dat ik wist wat ik kan doen om minder of geen last meer te hebben. De pijn is begonnen boven in mijn maag, waarbij ik ook constante zeurende rugpijn had. Ik ben bij de huisarts geweest en zei hebben mijn zakjes meegegeven voor betere ontlasting i.

De pijn zit nu in mijn onderbuik, maar straalt ook uit naar mijn maag, rug en benen. Als ik met mijn verloofde intiem ben, krijg ik erge steken in mijn rechter onderbuik. Ik heb de afgelopen 2 maanden ook geen menstruatie gekregen, heb een test gehaald en ben niet zwanger. De buikpijn is continu aanwezig, en voelt weeërig aan waarbij mijn buik meerdere keren per dag opzet en een drukkend gevoel in mijn maag krijg.

Ik ben een beetje onrustig omdat mijn pijn zolang blijft aanhouden. Kunt u mij misschien helpen of advies geven? Deze lage buikklachten zouden bijvoorbeeld te maken kunnen hebben met endometriose of een galwegontsteking. Lijken je klachten ook gerelateerd te zijn aan eten eetmomenten, bepaalde voedingsmiddelen? Ben je al langs de huisarts geweest met de pijn in je onderbuik? Mocht dat niet het geval zijn, dan zou ik dat zeker doen, al is het maar uit voorzorg. Sterkte en beterschap, Paul.

Beste, Ik ben 47 en heb sinds gisterenavond steken in de onderbuik links. Na een paar uur is de stekende pijn in de onderbuik verdwenen, maar nu zit ik met lage rugpijn aan de rechterkant??? Ik vind dit zeer raar en kan moeilijk uit de voeten, maar wil toch graag mijn werk niet afzeggen omdat het bijna weekend is… Wat zou dit kunnen zijn???

Hevige buikpijn veroorzaakt door een zenuwbeknelling. Wordt door veel artsen niet herkend. Mijn dochter had voorafgaande aan deze diagnose, de diagnose obstipatie en prikkelbaar darmsyndroom. Sinds afgelopen vrijdag heb ik last van hevige buikpijn. De pijn bevindt zich aan de linkerkant van de buik en trekt zich vanaf de navel. Af en toe verspreidt de buikpijn zich tot de rug linkerkant en tot de slokdarm. Ik ben twee keer bij dokterswacht geweest en kreeg ik diclofenac-injecties tegen de pijn en moest terug naar huis.

Het hielp helemaal niet. De derde keer werd ik in de ziekenhuis opgenomen en onderzocht. Twee keer echo, drie keer urineonderzoek en twee keer bloedonderzoek. Er kwam niks vanuit de bloed en urineonderzoek. Maar vanuit de echo hadden ze gezien dat ik veel vocht aan de linker kant van de onderbuik heb. Ze zijn dus tot conclusie gekomen dat ik een ovulatiebloeding heb. Gisteren hebben ze me dus vrijgelaten.

Ik hen pijnstillers meegekregen oxynorm en paracetamol mg. Maar tot nu toe geen verandering. De pijn is er nog steeds. En op internet heb ik naar artikel ovulatiebloeding gekeken en de verschijnselen komen niet uit met wat ik voel. Ik ben nu bang dat er iets erger in mijn buik zich speelt.

Wat moet ik nu doen? De pijn gaat helemaal niet weg. Hallo, Ik heb al sinds een paar dagen last van pijn in mijn onderbuik.

Ik moest een week geleden ongesteld worden, maar dat ben ik nog niet geweest en dus dacht ik op het begin dat het een beginnende menstruatiepijn was. Nu zijn het steken helemaal linksonder en rechtsonder in mijn buik en af een toe een steek in mijn rug.

De pijn is niet super erg, maar ik maak me wel zorgen, want normaal heb ik die steken niet en ben ik precies op tijd met menstrueren.

Ik ben dan wel 14 dus dan zou het onregelmatige gewoon kunnen zijn er is trouwens geen kans dat ik zwanger ben want ik ben nog maagd … Ik was trouwens al van plan om naar de huisarts te gaan om advies te vragen voor de anticonceptiepil vanwege hevige bloeding, maar dat doet er niet toe , maar misschien dat ik de afspraak kan vervroegen als er iets aan de hand is. Ik vind het heel vervelend, en ik blijf maar zoeken op internet en zo haal ik de raarste dingen in mijn hoofd… Kan iemand me helpen???

Net weer één van de zovele ondraaglijke pijnmomenten gehad. Ik heb sinds enkele weken weer enorme last linksonder in de buik. Stekende pijn die komt en gaat , maar telkens zeer intens zijn.

Stoelgang blijft lang uit enkele dagen , eens stoelgang gemaakt gaat het beter, en soms zelfs volledig pijnvrij. Een misschien wel handige tip voor ieder van jullie die hetzelfde buikprobleem moet ondergaan: Ga onder de douche staan met warm lopend water , of ga met de sproeier over de pijnlijke plaats. Dit werkt zeer ontspannend voor de buikklachten, wat er bij mij regelmatig voor zorgt dat mijn darmen terug in werking schieten. Hallo, ik heb erge steken rechts in mijn onderbuik.

Vannacht ook gezweet en waarschijnlijk koorts gehad. Het houd nu al 2 dagen aan. Wat moet ik doen? Ga naar de huisarts! Pijn rechts in de onderbuik onder navel kan gerelateerd zijn aan chronische darminfecties, blindedarmontsteking, baarmoeder, eierstokken, alvleesklier, galblaas en galwegen. Dat is aan de hand van je beknopte omschrijving moeilijk te zeggen. Sterkte, beterschap en groeten, Paul. Beste Paul, Erg fijn om een vraag te kunnen stellen over mijn lage buikpijn.

Dankzij de heldere aanwijzingen op deze site is het voor mij iets duidelijker waar de pijn is. Recht onder de navel, lichte uitstraling naar links. Rechts bijna geen klachten. Mijn baarmoeder is verwijderd, heb geen last met plassen of last van obstipatie. De pijn bemoeilijkt het lopen en valt ook in met bijvoorbeeld opstaan of in de auto bij een verkeersdrempel.

Gewoon zittend in de pijn er niet. Alvast dank voor je reactie! Beste Ellen, Mag ik vragen wanneer je baarmoeder verwijderd is, of er sprake was van een medische indicatie endometriose, vleesboom o. Elke operatie in de buikholte kan gepaard gaan met inwendige verlittekening en verklevingen; bij sommigen treden dientengevolge pijn klachten op, maar bij de meesten niet.

Inwendige buikpijn treedt eveneens op indien er iets achterblijft van de operatie, maar dit is zeer zeldzaam. Al met al kan er van alles aan de hand zijn. Ben je al bij je huisarts geweest? Dank je wel Paul voor het mee oplopen en de aanreikingen. De verwijdering is gebeurd via de schede 10 jaar geleden. De aanleiding was een forse verzakking. Van nachtzweten en verhoging is geen sprake. Kan het zijn dat mogelijk de blaas verzakt en deze pijn veroorzaakt geen urineverlies gelukkig?

Ik ga toch over naar het maken van een afspraak met de HA, hopelijk wordt er dan iets inzichtelijk wat de pijn veroorzaakt. Dank je wel zover! Beste Ellen, Mede afhankelijk van hoe en waarmee men de incisies vanbinnen heeft gehecht, kan inderdaad een blaasverzakking optreden na een operatieve baarmoederverwijdering. Het lijkt me in dat opzicht absoluut raadzaam om langs je huisarts te gaan. Wellicht herken je bepaalde aspecten… Nogmaals heel veel sterkte en beterschap toegewenst!

Het pijn is in de midden, maar ook bij mijn rechterkant. Ik ben naar de dokter gegaan na twee weken en moest zo snel mogelijk bloed afgeven om te kijken of er wat ontstoken was. Ik was gewoon gezond. Laatste tijd krijg ik een spontane hevige buikpijn en kan ik soms ook niet meer lopen. Ik viel bijna neer in de douche van de pijn en ik kon niet om hulp roepen.

Ik loop stage in de apotheek en ik kreeg dit pijn ook, maar het was veel erger. Ik weet niet wat het is en de dokters hebben ook geen idee. Ik hoop dat u een idee heeft, want ik kan het pijn niet meer verdragen.

Waar bevindt de lage buikpijn zich precies? In het midden rondom de navel? Net oven of onder de navel? Meer richting de schaamstreek? Meer richting de linker of rechter heup? Is de pijn in je onderbuik constant aanwezig of aanvalsgewijs? Ervaar je ook andere klachten zoals misselijkheid, braakneigingen, zweten, kortademigheid, buikkrampen? Onder mijn navel en bij de rechterkant is het meer bij mijn eierstok. De pijn is er iedere dag, maar de hele erge aanvallen heel soms.

Voor de rest heb ik geen andere klachten. Uit deze context leid ik af dat je een meisje bent. Seksuele volkstaal en eufemismen Veel mensen schamen zich om over seks te praten. Daarom zijn er in eeuwenlange tradities voor alles wat met seksualiteit te maken heeft vele alternatieve woorden verzonnen.

Veel van deze alternatieve eufemistische woorden hebben naast hun seksuele betekenis ook een normale betekenis in het dagelijks leven of worden gebruikt in de zogenaamde dirty talk.

Andere worden gebruikt als scheldwoord. Deze pagina geeft een overzicht. De vermelde termen zijn vrijwel alle arbitrair en variëren in frequentie en regionaliteit van gebruik. Inhoud [verbergen] 1 Alfabetische woordenlijst 2 Omgekeerd: BHOP'tje Bikkel Hard Ochtend Pikkie , dikke, hard latje, harde, harde plasser, harde knoepert, hem-omhoog-krijgen, in het gelid staan, kabouter, kanonsloop, kapstok, KOE Kolossale Ochtend Erectie , lans, lantaarnpaal, lat, mast, een mietert hebben, ODOL Ontzettend Dikke Ochtend Lul , paal, spier, staander, stijve stok, strakke plasser, tent e , tentenkamp, tentpaal, het tentzeil strak spannen, tien ton staal verticaal, last van de ochtendspits Ochtenderectie , zwaard ejaculatie: Wow, biggest troll EUW.

So much effort, gotta commend you for it though. Verdedigingslinies werden gevormd door: Chemische en biologische oorlogvoering Australische infanteristen bij Ieper dragen gasmaskers, In de eerste maand van de oorlog, augustus , vuurden Franse soldaten traangas xylylbromide naar de Duitsers en waren daarmee de eersten die gifgas gebruikten. Het Duitse leger was echter het eerste dat intensief onderzoek deed naar gifgas, onder leiding van de eminente Duitse chemicus Fritz Haber, en was het eerste dat het in op grote schaal gebruikte.

Aan het Russische front werd in de Slag bij Warschau door de Duitsers voor de eerste keer xylylbromide ingezet, maar het gas condenseerde door de lage temperatuur en bevroor zelfs. Later werden voor het eerst op kleine schaal aan het oostfront chloorgascilinders ingezet. De verbaasde officieren zagen hun soldaten in groene wolken verdwijnen en neervallen. Een aantal rende terug, schreeuwend dat de Duitsers hen met een "groene mist" vergiftigden.

Na dit experiment gebruikten de Duitsers het gas in de Tweede Slag om Ieper. Meer dan cilinders chloorgas werden opengezet. De Franse verdedigende regimenten raakten bevangen door het gas en een gat van 6 km ontstond.

De Duitsers hadden echter ook deze aanval bedoeld als experiment en hadden niet op zo'n succes gerekend. Er waren dan ook geen soldaten voorhanden om door te stoten.

Na dit succes ontstonden diverse soorten chemische oorlogswapens. Er werden tests uitgevoerd met mosterdgas. Ook probeerden Duitse en later ook Franse wetenschappers ziekteverwekkers in diverse bommen te stoppen. Vooral de pest was populair onder dit gezelschap.

De eerste stappen richting serieuze biologische oorlogvoering waren genomen. De wapens werden later ook door de geallieerden gebruikt. De eerste gasmaskers deden hun intrede, gevolgd door meer geavanceerde gassen en betere methoden om ze op het slagveld in te zetten. De eerste gasmaskers waren primitief bijvoorbeeld een lap gedrenkt in water of urine en hielpen nauwelijks. Pas na uitgebreid onderzoek verbeterden de gasmaskers aanzienlijk wat de effectiviteit van de toch al zeer dure chemische wapens niet ten goede kwam.

Bovendien was het zeker in het begin een erg risicovolle bedoening voor de eigen troepen, daar de wind na het openzetten van de cilinders het gas de verkeerde kant kon doen opgaan. Muiterij Naar aanleiding van de enorme verliezen, niet alleen tijdens de grote slagen, maar ook bij talloze kleinere slagen, brak bij de Franse soldaten het besef door dat domweg aanvallen gelijk stond aan zelfmoord.

Toch wist de legerleiding geen betere tactiek te bedenken. Vele soldaten gingen in over tot muiterij, soms zelfs met hele regimenten tegelijk. In feite is muiterij een erg groot woord, de soldaten kwamen namelijk niet in opstand. Ze staakten en pleegden passief verzet. Ze protesteerden niet zozeer tegen de oorlog zelf, maar wel tegen de gebruikte tactiek waarbij de soldaten bij duizenden werden opgeofferd in aanvallen die niets opleverden. De muitende soldaten weigerden orders uit te voeren.

Maar er was ook vooral passief verzet: Als ze naar het front marcheerden, blaatten ze als schapen die zogenaamd naar de slachtbank worden gevoerd. Ze maakten officieren bang door hen te bedreigen hen te doden "met een verdwaalde kogel" bij de volgende aanval. Ze verstopten zich waar mogelijk om aan de orders te ontsnappen.

Enkel voor officieren en onder-officieren die het lef hadden tussen hen in de loopgraaf te leven, brachten ze nog enig respect op. Er zijn geen eenduidige berichten over de omvang van de muiterij.

Officieel werd gesproken van 2 of 'enkele' divisies. Historici als John Keegan gaan er echter van uit dat op een gegeven moment de muiterij zich tot 50 Franse divisies had uitgebreid. Dit bracht de geallieerden in grote paniek. Als de Duitsers hierachter kwamen en direct aan zouden vallen, zouden ze zo het hele front van Amiens tot aan Verdun kunnen oprollen om vervolgens naar Parijs te wandelen.

Generaal Pétain, de nieuwe opperbevelhebber, besloot met de soldaten te praten. Dit deed hij door enerzijds loyale artillerie op muitende regimenten te richten, maar anderzijds een betere verlofregeling te verlenen en het Franse leger niet meer in te zetten voor offensieven. Duizenden muiters zijn vermoedelijk gedood of geëxecuteerd, maar de Duitsers zijn er niet achter gekomen.

Vliegtuigen werden, zoals in de Balkanoorlogen, slechts ingezet voor verkenningsvluchten. Het eerste luchtgevecht vond plaats toen in augustus een Servisch verkenningsvliegtuig een Oostenrijks-Hongaars toestel tegenkwam. De piloot trok een revolver en schoot op het Servische toestel. Meteen werden alle piloten met revolvers uitgerust, later volgden boordmitrailleurs. Verkenning was en bleef het voornaamste doel van de vliegtuigen. Bombardementen kwamen ook voor, maar hiervoor moest de piloot de bom tussen de benen houden en zelf het toestel uitwerken.

Ook werden wel zeppelins ingezet. Deze kolossen konden meer bommen vervoeren en werden door de Duitsers veelvuldig ingezet om Londen te bombarderen.

Zij waren echter ook een makkelijk doelwit en zeer kwetsbaar, omdat ze zo groot waren en met waterstof waren gevuld. Naast verkenning en bombardementen, was intimidatie van de bevolking een doel van de inzet van vliegtuigen en zeppelins. Bekend waren de vele "dogfights" tussen de Duitse en geallieerde vliegers.

Manfred von Richthofen, oftewel de Rode Baron, behaalde 80 overwinningen. De Fransman René Fonck bleef hier met 75 niet ver achter. Hermann Göring, de latere luchtmaarschalk en nazipartijbons, was ook oorlogsvlieger. Amerikaanse oorlogsdeelname Duitsland beantwoordde de blokkade van de geallieerden met het duikbootwapen. Duitse duikboten schuimden de zeeën af en torpedeerden koopvaarders.

Behalve geallieerde schepen, werden ook wel eens neutrale schepen getroffen, zoals de Lusitania. Dit werd de Duitsers door veel neutralen, waaronder de Verenigde Staten, zeer kwalijk genomen.

De Amerikanen hielden zich echter lang afzijdig van de oorlog, die ze als een Europese aangelegenheid zagen, vanwege de Monroedoctrine. In zaten de Duitsers met een probleem. De nood steeg steeds hoger maar er zat geen beweging in de fronten. Een poging om de Engelse vloot te vernietigen en zo de blokkade te breken was in met de zeeslag bij Jutland mislukt.

De Duitsers vernietigden meer schepen dan de Britten, maar waagden zich niet meer op open zee. Een onbeperkte duikbootoorlog zou de kans geven om Engeland te isoleren en tot overgave te dwingen. Dit zou echter kunnen leiden tot een oorlog met de reeds kwade Verenigde Staten. De Duitsers zetten het plan toch door, maar trachtten Japan en Mexico tot de Centralen te doen toetreden om zo de Amerikanen af te leiden.

Een telegram met deze strekking Zimmermanntelegram werd echter onderschept door de Britse geheime dienst en doorgespeeld aan de Amerikaanse regering. Naar aanleiding hiervan, en van de onbeperkte duikbootoorlog, kon de vanaf het begin op geallieerde handen zijnde president Woodrow Wilson het Amerikaanse parlement overtuigen om Duitsland op 6 april de oorlog te verklaren.

De Mexicanen hadden echter net een burgeroorlog achter de rug en hadden geen behoefte aan een nieuwe oorlog, terwijl ook Japan bedankte voor de eer.

De Amerikaanse aanwezigheid had, vooral in het begin, een louter psychologische waarde. Zo kolossaal als de Amerikaanse marine was, zo klein was hun landleger. Er was mankracht genoeg, maar er was onvoldoende bewapening. Kanonnen moesten van de Britten worden geleend. De Duitsers zagen echter een nieuw leger tegenover zich dat steeds verder aangroeide.

Hun duikboten waren onvoldoende om de oorlogskonvooien tegen te houden. De tijd werkte in hun nadeel: De slag aan de Schelde werd uitgevochten met een belangrijke inzet van Amerikaanse grondtroepen. Lijst van de belangrijkste veldslagen aan het westfront Een bos bij Ieper in na beschietingen Een Duits infanterist aan de Somme in Slag der Grenzen Forten rond Luik Slag bij Halen, Slag der Zilveren Helmen Forten van Antwerpen De forten van Antwerpen waren gebouwd om de zwaarste kanonnen uit het tijdperk, de Franse 27 cm, te kunnen weerstaan.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog hadden de Duitsers echter 30,5 cm en 42 cm mortieren die krachtig genoeg waren om de betonnen muren te doorboren. Op 2 oktober trok koning Albert I het leger terug tot achter de Rupel-Netelinie en werden de forten verlaten. Ze werden door de Duitsers ingenomen en gebruikt als munitiedepot. Tweede Slag om Bergen In de laatste dagen van de oorlog werd er nog slag geleverd om Bergen. Uiteindelijk, vroeg in de morgen van 11 november , bevrijdden de Canadezen de stad na drie dagen heftige strijd.

Tussen 20 november en 3 december werd hier voor het eerst succesvol gebruikgemaakt van tanks. Hindenburglinie Kaiserschlacht Slag aan de Schelde Andere belangrijke gevechten: Er keerden ongeveer een half miljoen soldaten terug vanuit het Oosten. In de zomer van besloten de Duitse generaals Hindenburg en Ludendorff met deze troepen nog één keer alles op alles te zetten. De Duitsers vielen aan het westfront op drie punten aan: Op het eerste gezicht waren de offensieven aan het westfront succesvol: De Centralen stonden op 50 kilometer van Parijs.

Ook begonnen de Duitsers samen met Oostenrijkse troepen een zeer succesvol offensief tegen Italië in de Alpen. De Italiaanse troepen werden honderden kilometers teruggedreven het eigen land in. De Italiaanse legerleiding werd ontslagen en het toch al lage moreel bij de Italiaanse troepen was compleet gebroken. De offensieven liepen na verloop van tijd echter vast. Ondanks dat de Italianen totaal niet in staat waren enige significante tegenstand te bieden, was het Oostenrijkse leger aan het einde van de zomer oorlogsmoe en kon het niet meer op eigen kracht verder Italië intrekken.

Ook het offensief van de Duitsers aan het westfront liep weer vast in een nieuwe loopgravenstrijd. De geallieerden namen het initiatief over en besloten in de herfst een derde front te openen en wel daar waar zij de meeste kans op een overwinning zagen: Zo werd het neutrale Griekenland mee de oorlog ingesleept, maar met instemming van de Grieken zelf: Ook startten de geallieerden een immens offensief aan het Westen, met hulp van de net gearriveerde Amerikanen, tegen Duitsland.

Onder invloed van dit offensief, in combinatie met andere gebeurtenissen en een Duitse revolutie zouden de geallieerden de oorlog uiteindelijk gaan winnen.

De Val van de Centralen in de herfst van kwam snel. Na wat veldslagen werd Bulgarije verslagen en tekende het land een wapenstilstand op 29 september Ook de opstand van de Arabieren tegen het Ottomaanse Rijk bracht interne verdeeldheid en de Ottomanen capituleerden op 30 oktober voor de Fransen en de Britten.

De Britten en Fransen verdeelden het Midden-Oosten. Later zou onder andere de problematiek in Israël nog lang onder Britse heerschappij plaatsvinden. Het is een misvatting te denken dat de geallieerden sterke oorlogsinspanning maakten tegen Oostenrijk-Hongarije. Italië was al nooit een sterke partij geweest, maar het leger lag nu compleet overhoop. Er speelde andere problematiek in Oostenrijk-Hongarije: Slavisch nationalisme speelde tegen het einde van de oorlog een steeds grotere rol in de Habsburgse monarchie.

Op 18 oktober verklaarde Tsjecho-Slowakije zich onafhankelijk. Hierna volgden verschillende Slavische minderheden Kroaten, Serven, Bosniërs en uiteindelijk zegde zelfs Hongarije de Dubbelmonarchie met Oostenrijk op. Er bleef een rompstaat van Oostenrijk over. Men vroeg de Italianen om een wapenstilstand, maar dezen weigerden.

Het Italiaanse leger zag zijn kans schoon en veroverde snel de voorheen verloren gegane gebieden terug en dreef de Oostenrijkers steeds verder terug.

Doel was de stad Triëst aan de Adriatische kust. Na afloop van de oorlog kregen de Italianen diverse regio's toebedeeld, waaronder het Duitstalige Zuid-Tirol. Maar de Italianen vonden dat zij te weinig hadden gekregen tijdens de onderhandelingen in het Franse Versailles. De Italiaanse onderhandelaar Orlando is zelfs boos weggelopen uit Parijs gedurende die onderhandelingen.

Het fascisme was daarna snel geboren in Italië en al in de jaren twintig kwam Mussolini aan de macht. Met de val van Oostenrijk-Hongarije wisten de Duitse generaals Hindenburg en Ludendorff dat het afgelopen was.

Het moreel in het Duitse leger zakte tot een dieptepunt, te meer omdat de geallieerden met de Oostenrijkers overeen waren gekomen dat men troepen vrij mocht verplaatsen over het grondgebied: Bovendien waren de Duitse offensieven een maand of twee eerder vastgelopen en bood de huidige situatie niets aan uitzicht op een overwinning.

De Duitse legers hadden uiteindelijk aan alles gebrek en er dreigde revolutie. Bij monde van generaal Wilhelm Groener lieten zij de keizer weten dat zij niet langer op de trouw van het Duitse leger konden rekenen.

Een verstijving van de weerstand in Vlaanderen was maar schijn: De Duitsers begonnen zich terug te trekken uit België en gaven uiteindelijk zelfs gebieden op die men vier jaar lang had bezet. De geallieerden boekten immense terreinwinsten. Een rebellie van matrozen sloeg over naar het hele land. De Duitse revolutie was begin november geboren.

De keizer vluchtte naar Nederland en de republiek werd uitgeroepen. Onderhandelingen, gevoerd door burgers, vonden plaats, en een wapenstilstand werd overeengekomen. Het feit dat de overgave getekend werd door burgers en niet door militaire autoriteiten is zeer belangrijk: De dolkstootlegende was geboren.

De volgende wereldoorlog werd wel door militairen beëindigd. Op 11 november , om 5 uur 's ochtends werd de wapenstilstand getekend door Foch en de Duitse delegatie, maar de wapenstilstand ging pas in om 11 uur. Tijdens deze laatste zes uur vielen langs beide kant nog vele slachtoffers, terwijl de overgave al ondertekend was. In volgde het Verdrag van Versailles.

Het oostfront Oostenrijkse en Hongaarse gevangenen van de oorlog in Rusland, Ondanks de mobilisatietijd van 42 dagen die het Von Schlieffenplan aan de Russen toerekende, vielen twee Russische legers reeds in augustus Oost-Pruisen binnen. Eenheden van de Russische cavalerie maakten zich schuldig aan talloze misdaden gericht tegen Oost-Pruisische burgers de Kosakengreuel.

Tegelijkertijd trokken de Russen de Oostenrijkse provincie Galicië binnen. Vooral de opmars in Galicië was in het begin succesvol. Na aanvankelijke paniek werden de legers door de nieuwe bevelhebbers Paul von Hindenburg en Ludendorff bij Tannenberg en de Mazurische Meren in augustus en september verslagen.

Bij deze veldslagen hield het hele tweede Russische leger op te bestaan. Aan het oostfront kwamen ook loopgraven voor, maar deze lagen verder uit elkaar en hadden het karakter van een tijdelijke verdedigingslinie.

Er waren gewoon niet genoeg troepen om het km lange front op deze wijze te bezetten. De Duitsers gebruikten hier voor het eerst gifgas traangas tegen de Russen. Na de slag bij Lemberg namen de Russen grote delen van Galicië in. De Duitsers kwamen hierop hun Oostenrijks-Hongaarse bondgenoten te hulp. In het voorjaar van besloot de Duitse generale staf, omdat het westfront toch muurvast zat, om troepen naar het oostfront over te brengen.

Tegelijkertijd bleek de Russische industriële basis te smal om de troepen van een constante stroom van kleding, voedsel, wapens, munitie, transportmiddelen en andere noodzakelijkheden te voorzien. Een groot offensief van de Centralen leidde tot een doorbraak. Op 5 augustus werd Warschau ingenomen. Midden waren de Russen hierdoor uit Polen verdreven. Ook het gebied dat nu Litouwen en zuidelijk Letland is, kwam in Duitse handen.

Deze gebeurtenis raakte bekend als de "grote terugtocht" in Rusland en de "grote opmars" in Duitsland. De Russen organiseerden in nog het Broesilov-offensief tegen de Oostenrijkers in Galicië. Deze aanval leverde initieel een spectaculair succes op, maar opnieuw kwamen de Duitsers de Oostenrijkers te hulp.

Roemenië koos in de zijde van de geallieerden, maar werd door Duitsland, Oostenrijk en Bulgarije binnengevallen en bezet. De Russische offensieven liepen uiteindelijk vast met grote verliezen aan mensenlevens.

De Russische oorlogsindustrie breidde zich snel uit, waardoor de uitrusting van de Russische legers verbeterde, maar voedseltekorten in de grote bevolkingscentra leidden tot onrust. In Rusland braken hierop de revoluties van uit, waarna de communisten met de Duitsers begonnen te onderhandelen.

De Russische legers waren inmiddels uiteengevallen en de Duitsers bezetten zonder slag of stoot Oekraïne en het gebied dat nu noordelijk Letland en Estland is. De communisten sloten ten slotte de Vrede van Brest-Litovsk met de Duitsers, die hierdoor de beschikking kregen over een keten vazalstaten en de handen vrij kregen in het westen. Na de wapenstilstand moesten deze gebieden echter ontruimd worden en bij het Verdrag van Versailles werd de Vrede van Brest-Litovsk nietig verklaard.

Tevens moest al het Russische en Roemeense in beslag genomen goud worden teruggegeven.

Ontzettend dikke ochtend lul vrouw komt heftig klaar

GRATIS .NL GANGBANG GEZOCHT

Ik werd teruggestuurd met de diagnose spastische darmen. Als hem gevraagd wordt waarom, antwoordt hij: Een zoon komt bij zijn ouders de slaapkamer oplopen en ziet daar zijn moeder boven op zijn vader liggen en zegt: In zijn ballen begint het te borrelen en dan jaagt hij in vijf stoten zijn sperma in haar buikje. Mijn vrouw wil meer beleven! Cookies kunnen nooit gebruikt worden om privégegevens van je computer uit te lezen of wachtwoorden te onderscheppen. Dan komen ze alle twee aan de grens. En toen zei papa: Maar er was ook vooral passief verzet: Cookies die noodzakelijk zijn voor het gebruik van GeenStijl, Dumpert, DasKapital, Autobahn, bijvoorbeeld om in te kunnen loggen om een reactie te plaatsen of om sites te beschermen. Paar maanden geleden antibiotica gehad van tandarts waarbij 4 weken later een vaginale schimmelinfectie. SHEMALE GRONINGEN THUISONTVANGST GELDERLAND